Σχέδιο Ανάπλασης Παραλιακού Μετώπου Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου

Αγαπητοί συμπολίτες-ισσες,

Με το παρόν κείμενο μας θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση το τελικό σχέδιο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας που μας παραδόθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σας καλούμε μέσω της συμμετοχής σας στη διαβούλευση αυτή να καταθέσετε τις απόψεις σας για την επιλογή της βέλτιστης πρότασης μέσω της οποίας θα επιτύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση τόσο του αισθητικού αντικειμένου όσο και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού αντικειμένου του τόπου μας δημιουργώντας τις κατάλληλες αναπτυξιακές συνθήκες για τη βιώσιμη κινητικότητα των πολιτών και επισκεπτών αλλά και την προσέλκυση νέων μορφών τουρισμού.

Ευελπιστούμε για τη μαζική συμμετοχή σας στη παρούσα διαβούλευση, η οποία θα υποβοηθήσει σημαντικά το έργο μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για αυτήν.

 

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δ.Λ.Τ. Λ.-Π.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τα αποτελέσματα και τις προτάσεις της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σας παρουσιάζουμε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τα στοιχεία που θα επιλεγούν και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του οριστικού σχεδίου που θα υποβάλλουμε προς έγκριση για την οριστική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας.

Για τη καλύτερη κατανόηση των θεμάτων-προτάσεων που τίθενται σε διαβούλευση χωρίσαμε το αντικείμενο σε πέντε χωροταξικές ενότητες οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Το τμήμα από το όριο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου (οικία Παπαλυμπέρη) έως και το νέο δημοτικό κτίριο, πρώην ξεν/χείο BEAU RIVAGE (στενό τμήμα παραλιακού πεζόδρομου).
  2. Το τμήμα από το τέλος του νέου δημοτικού κτιρίου, πρώην ξεν/χείο BEAU RIVAGE, έως το παραλιακό πάρκο Ειρήνης (πλατύ τμήμα παραλιακού πεζόδρομου).
  3. Τον χώρο του παραλιακού πάρκου Ειρήνης.
  4. Το τμήμα από το τέλος του παραλιακού πάρκου Ειρήνης έως και το χώρο των Καταρρακτών.
  5. Το τμήμα από το τέλος του χώρου των Καταρρακτών έως το τέλος της Χερσαίας Ζώνης στη περιοχή Νεράϊδα.
Οι προτάσεις για τις χωροταξικές ενότητες συνοδεύονται από τρείς φακέλους με τίτλους “MASTERPLAN”, “ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ” & “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ” μέσα από τις οποίες μπορείτε να έχετε μια πλήρη εικόνα των προτεινόμενων λύσεων επί των προτάσεων.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟΥ MASTERPLAN

Περιλαμβάνονται τέσσερα αρχεία σε μορφή .pdf των κατόψεων των προτάσεων της ανάπλασης χωρίς φύτευση(masterplan 1), με φύτευση(masterplan 2), με το παραλιακό πάρκο ως μόνο χώρο πρασίνου(masterplan 3) και ένα αρχείο με τίτλο “πινακίδα μελέτης” με εικονικές τομές των προτεινόμενων λύσεων και των προτεινόμενων χώρων πεζοδρόμησης και της διάταξης των στοιχείων της. Με τη χρήση του εργαλείου ZOOM μπορείτε να εστιάσετε ανά τμήμα του σχεδίου.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Περιλαμβάνονται σε 3D οι τρείς προτεινόμενες λύσεις για τη διαμόρφωση του χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων της παραλίας και του διαμορφούμενου πεζόδρομου έμπροσθεν αυτών με στοιχεία φύτευσης και νέα φωτιστικά σώματα. Η πρώτη πρόταση περιλαμβάνει χρωματικό συνδυασμό των κατασκευών ανά οικοδομικό τετράγωνο, ή ανά χωροταξική ενότητα, ή ενιαίο, που θα αρχίζει με ένα ανοιχτό χρωματισμό και θα καταλήγει σε σκούρο της ίδιας απόχρωσης. Η δεύτερη πρόταση περιλαμβάνει στοιχεία φύτευσης επί των κατασκευών και η τρίτη πρόταση επένδυση από βότσαλο των κατασκευών ίδιας μορφής με το βότσαλο της παραλίας.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περιλαμβάνονται με ενδεικτικές φωτογραφίες οι προτάσεις για τα deck θέασης, τα καθιστικά, τις ντουζιέρες, τους πύργους ναυαγοσωστών, τους πεζόδρομους και τις  προβλήτες προκειμένου να γίνουν περισσότερο κατανοητές οι προτάσεις του κειμένου των χωροταξικών ενοτήτων.

Για τη συμμετοχή σας στη διαβούλευση αυτή μπορείτε σε κάθε χωροταξική ενότητα επιλέγοντας το πεδίο “ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ” να καταθέτετε τις απόψεις σας συμπληρώνοντας απαραιτήτως ονοματεπώνυμο και email, οι οποίες μετά τον απαραίτητο επιβαλλόμενο έλεγχο θα αναρτώνται κάτωθεν των ενοτήτων.

Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη Δευτέρα 24/4/2017 15:00